ßßß
Przepis z tej strony z małymi zmianami.Składniki dla 2 osób:garść roszponki20 dag szynki parmeńskiej lub szynki serrano1/2 melona miodowego4 paluszki grissini1/2 słoiczka suszonych pomidorów w oliwiełyżka soku z cytryny1/2 szklanki orzeszków piniowych lub pestek dyniRoszponkę wymyć, osuszyć. Pomidorki wyjąć z zalewy i pokroić w paseczki. 4 paluszki grissini owinąć plasterkami szynki. Pozostałą szynkę zwinąć w ruloniki. Melon obrać ze skórki, wydrążyć gniazdo nasienne i pokroić w łódeczki. Orzeszki lub pestki uprażyć na patelni.Na każdym talerzu ułożyć 2 paluszki owinięte szynką, obok umieścić kawałki melona roszponkę. Pomiędzy kawałkami melona umieścić ruloniki z szynki. Dodać pomidory pokrojone w paseczki. Sałatkę polać oliwą z pomidorów oraz skroić sokiem z cytryny. Na końcu posypać uprażonymi orzeszkami.Smacznego! :)