Wykonanie
            Zupa krem z pieczonej 
słodkiej papryki z 
chilliNiesamowicie aromatyczna i esencjonalna zupa z 
czerwonej papryki, to mój osobisty hit!. Jej słodko-ostry smak wypełnia całe usta wywołując doskonałe doznania. Do tego jest bardzo zdrowa, bez zbędnego tłuszczu, a w dodatku 
czerwona papryka to bogate źródło witaminy C, nie wszyscy wiedzą, że ma jej więcej niż 
cytryna. Dla mnie to zupa z pierwszej dziesiątki. Bardzo polecam!

Na 12 osób przygotuj:1,5 l 
bulionu9 czerwonych 
słodkich papryk1 dużą szczyptę 
pieprzu cayenne1/2 małej łyżki świeżo mielonego 
czarnego pieprzuok 1 1/2 małej łyżki 
soliPapryki upiecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni w opcji góra dół, przez 1 godzinę. Następnie wyjmij je z piekarnika, przykryj folią aluminiową i odstaw do wystygnięcia. Zimne 
papryki obierz ze skórki i usuń gniazda nasienne. Koniecznie zachowaj płyn, który wycieknie z 
papryk. Jeśli wpadną do niego pestki i skórki, odcedź go na sitku.Rozgrzej czysty 
bulion (ja użyłam drobiowego, przepis znajdziesz tutaj). Dodaj sok z pieczonych 
papryk i obrane 
papryki. Całość zmiksuj blenderem na gładki krem. Dodaj 
chilli (
pieprz cayenne), 
czarny pieprz i 
sól. Duś zupę przez min. 15 minut. Przed podaniem możesz dodać 
tymianek. Smacznego!