ßßß
Cookit - przepis na Fasolka dla mięsożerców
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Fasolka dla mięsożerców
Składniki
Boczek wędzony
Fasola szparagowa
Boczek
Fasola szparagowa żółta
Fasola szparagowa zielona
Wykonanie
Fasolka szparagowa
z
boczkiem
Bardzo lubię
fasolkę szparagową
ugotowaną al dente. Uwielbiam jak skrzypi
między
zębami, a usta wypełnia jej
słodycz
. Mniam! A dziś wersja dla wielbicieli
mięsnych
przysmaków. Dzięki dodatkowi chrupiącego
boczku
żaden z nich nie oprze się
fasolce
. Gorąco polecam jako dodatek do obiadu, lub samodzielne danie na kolację.
Dla 2 osób przygotuj:1 garść
żółtej fasolki szparagowej
1 garść
zielonej fasolki szparagowej
1 garść pociętego w kostkę
wędzonego boczku
Zagotuj osoloną
wodę
i wrzuć do niej
fasolkę
na 5 do 7 minut.
Boczek
wrzuć na patelnię i zrumień. Ugotowaną al dente
fasolkę
przełóż na patelnię z
boczkiem
i wymieszaj. Smacznego!
Źródło:
http://kuchniabezstresowa.blogspot.com/2014/04/fasolka-dla-miesozercow.html
Przepisy powiązane
Zupa krem z ziemniaków
Zupa krem z ziemniaków
Zupa krem z ziemniaków
Zupa krem z ziemniaków
Zupa krem z ziemniaków
Składniki powiązane (0)