Wykonanie
Jajka sadzone na
szynce szwarcwaldzkiej pod
żółtym serem i
rukoląDobrze jest zacząć dzień pożywnym i smacznym śniadaniem. Jeszcze lepiej jest, gdy to śniadanie można łatwo i szybko przyrządzić. I takie są właśnie
jajka sadzone na
szynce szwarcwaldzkiej. Gorąco polecam!

Dla 2 głodnych osób przygotuj:5
jajek4 plastry
szynki szwarcwaldzkiej1 garść
rukoli2 plasterki
żółtego serapieprzWstaw patelnię na palnik z dużym ogniem. Na jeszcze zimnej patelni ułóż plasterki
szynki szwarcwaldzkiej. Wbij na nie
jajka i przypraw je świeżo mielonym
pieprzem. Nie używaj
soli, ponieważ
szynka jest bardzo słona.
Żółty ser pokrój w paseczki posyp
jajka. Przykryj patelnię na ok. 3 minuty.
Jajka powinny być "na miękko", a
białko powinno być ścięte (białe, nieprzeźroczyste), jeśli jest jeszcze płynne, przykryj patelnię i odczekaj, aż
białko się zetnie. Wtedy posyp je
rukolą i podawaj. Smacznego!