Wykonanie
Grissini z
szynką serranoJak w 5 minut przygotować smaczną i ekskluzywną przekąskę? Nic prostszego! Wystarczy
mieć paluszki grissini i długo
dojrzewającą szynkę serrano (Jamón serrano). Chrupiące paluszki owinięte w słoną, lekko
orzechową w smaku serrano, to doskonała przekąska, świetnie sprawdzająca się na imprezach w towarzystwie sałatek. Gorąco polecam!

Na 1 półmisek przygotuj:18 paluszków grissini18 plasterków
szynki serrano (Jamón serrano)opcjonalnie:1 garść
rukoli,1 łyżkę
oliwy z oliwek1 garść wiórek
parmezanuświeżo mielony
pieprzKażdy paluszek grissini
owiń jednym plastrem
szynki serrano i gotowe! Jeśli chcesz możesz obok ułożyć garść świeżej
rukoli, całość skropić
oliwą z oliwek i oprószyć wiórkami
parmezanu oraz doprawić świeżo mielonym
pieprzem. Smacznego!