Wykonanie
Ekspresowy krem z
brokułówTo chyba najszybszy i najprostszy przepis jaki znam, a zupa jest naprawdę wyśmienita. Każdy kto jej próbuje pyta mnie jak ją zrobić, przekonany, że wymaga skomplikowanych zabiegów. I nikt nie chce uwierzyć, że składa się z 4 składników, a jej przygotowanie pochłania jakieś 5 minut mojego zaangażowania (nie licząc czasu gotowania, ale to robi się samo). Jestem przekonana, że nawet Ci, którzy uważają, że potrafią przygotować jedynie
herbatę i jajecznicę, od dziś rozszerzą swój repertuar o ekspresową
brokułową. Jest pyszna!

Na 1 litr zupy przygotuj:1
brokuł1
cebulę1
kostkę rosołową1/4
śmietanki kremówkiDo garnka nalej 1 litr
wody, wrzuć
kostkę rosołową.
Brokuł umyj oddziel różyczki, łodygę obierz ze skórki i pokrój w grubą kostkę.
Cebulę obierz i pokrój w grubą kostkę. Wszystko wrzuć do garnka.

Od momentu gdy
woda się zagotuje odczekaj 10 minut i zmiksuj wszystko blenderem. Dodaj
sól i
pieprz do smaku, oraz
śmietankę. Wszystko wymieszaj i gotowe. Smacznego!