Wykonanie
Łosoś sam w sobie jest pyszny, jednak dodatek pesto sprawia, że smakuje wyjątkowo :)

Przepis na pieczonego
łososia z domowym,
pistacjowym pesto znajdziecie również w nowym numerze Mamy i i MiniMini+ :) Zapraszam serdecznie wszystkie mamy do lektury!

Składniki na 2 porcje:300 g filetu z
łososia130 g
pistacji1 pęczek świeżej
bazylii100 ml
oliwy z oliweksok z ½
cytrynysólŁososia ułożyć w żaroodpornym naczyniu, posolić i skropić
sokiem z cytryny.
Pistacje obrać,
bazylię umyć i oddzielić listki od łodyg.Obrane
pistacje i listki
bazylii zalać
oliwą i zmiksować blenderem.Pesto równomiernie rozprowadzić po łososiu.Naczynie przykryć i wstawić do nagrzanego do 190 stopni piekarnika.Piec 30 minut.Smacznego!
