Wykonanie
Miałam wielką ochotę na mały deserek i znalazłam ciekawy przepis na Panna cottę.
Limonkę w lodówce znalazłam, kremówkę też , więc nie było na co czekać. :) Pyszny i łatwy w przygotowaniu deser.źródło : " link "

Składniki:500 ml
śmietanki kremówki 30 %
galaretka agrestowastarta skórka z
limonki2 łyżki
cukrusos malinowy
Sposób przygotowania :Nalać 1/3 szklanki wrzącej
wody i wsypać całą
galaretkę , mieszać do całkowitego rozpuszczenia.Kremówkę wlać do garnka , doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu przez ok. 10 minut, co jakiś czas mieszając.
Śmietanę połączyć z
galaretką i wrzucić starta skórkę z
limonki i na końcu wymieszać.Okrągłe foremki, salaterki opłukać zimną
wodą i ponalewać masę
śmietanową.Wstawić do lodówki aby deser stężał.Aby lepiej wyszły z foremki należy foremki z masą zanurzyć w gorącej wodzie a następnie odwrócić i wyłożyć na talerzyk.Można polać dowolnym sosem.


Smacznego