Wykonanie
Wiele osób nie wyobraża sobie dnia bez pobudzającej
kawy - czy to o poranku, czy po południu. Jednak gdy na dworze temperatura przekracza 30ºC picie gorącej
kawy przestaje byś przyjemnością... Na szczęście jest na to świetny sposób - mrożona
kawa! Zimna
kawa nie tylko pobudza, ale też cudownie orzeźwia w letni dzień.Składniki (2 porcje po ok. 220ml):- 350ml zimnego
mleka- 80ml zimnego
espresso- 2-3 łyżeczki
cukru (opcjonalnie dla tych, którzy
piją kawę z cukrem)- 10 kostek
loduWszystkie składniki blendujemy aż powstanie na wierzchu pinka. Przelewamy do szklanek. Podajemy od razu po przygotowaniu, dodając na wierzch
bitą śmietanę i posypując delikatnie
kakao.
Do
kawy można dodać również swój ulubiony
syrop do
kawy, np. karmelowy ub
czekoladowy.