Wykonanie
UWAGA UWAGA !Już jest ! Ruszył Dolnośląski Magazyn Bloggerów Kulinarnych " Kocioł"Pracowaliśmy nad nim, abyście mogli czytać go z przyjemnością i czerpać z niego inspiracje :)W pierwszym numerze za gwiazdy wzięliśmy pyszne, nie tylko czerwone
pomidory i kształtne
gruszki.To własnie oni są naszymi bohaterami, znajdziecie przepisy tradycyjne ale i nowatorskie jak ten mój dzisiaj - pomidorowa panna cotta :)Kocioł to przedewszystkim odkrywanie naszego regionu, gospodarstw które produkują najlepsze produkty czy miejsc na dolnym śląsku gdzie możemy dobrze zjeść :)Jeżeli jesteście ciekawi przepisu na
lody pomidorowe czy innych nowych przepisów w blogosferze to zapraszam - Magazyn " KOCIOŁ"

Składniki:-300 g
śmietanki 30 %-250 g domowego przecieru -
pomidorowego-3 łyżki
miodu-sok z ½
pomarańczy-2 łyżeczki
żelatynyPrzygotowanie:
Śmietankę wlewamy do rondla i zagotowujemy. Następnie zmiejszamy ogień i dodajemy sok z
pomarańczy,
przecier pomidorowy i
miód – mieszamy do połączenia składników i krótko gotujemy.
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, a następnie wlewamy do
śmietanki.Całość rozlewamy do filiżanek i odstawiamy do ostygnięcia, gdy ostygnie wstawiamy na 5 godzin do lodówki .