Wykonanie
Lubicie
wątróbke ??? Nie każdy, a nawet można powiedzieć inaczej- większość ludzi nienawidzi
wątróbki. Wystarczy zapytać swoich znajomych- większość odpowie właśnie tak jak powyżej. A ja wręcz przeciwnie- uwielbiam
wątróbkę i lubie z nią eksperymentować :)Ten przepis to jeden z tych ciekawszych bo bardziej oryginalniejszych eksperymentów. :)
Myslicie sobie pewnie
wątróbka- no okej, ale żeby z grejpfrutem?Zapewniam Was - spróbujcie a nie pożałujecie :)
/ na jedną porcje/- ok. 30 dag
wątróbki-2 łyżki
masła- sok z połówki
grejpfruta- ćwiartka
cebuli-
mleko-
chili-
sól i
pieprz1. Oczyszczamy
wątróbkę, i namaczamy w
mleku ze szczyptą
chilli2. rozgrzewamy patelnię i dodajemy łyżkę
masła3. Smażymy
wątróbkę do zarumienienia z dwóch stron4. wyciągamy
wątróbkę, dodając posiekaną
cebulę, aż do zeszklenia5. wlewamy
sok z grejpfruta, a gdy się lekko zagotuje dodajemy łyżkę
masła do zagęszczenia sosu :)