Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
jajko na twardo 5 sztuk
sos majonezowy 0.5 sztukWykonanie:Ugotować
jaja na twardo, obrać skorupki, ściąć nieco
białka z podstawy
jaja. Sporządzić gęsty
sos majonezowy z połowy ilości podanych w przepisie na Ugotowane
jaja ułożyć na małym, prostokątnym półmisku, kładąc je jedno obok drugiego (leżąco lub stojąco,
ostrym zakończeniem ku górze). Każde
jajo oblać łyżką gęstego sosu, resztę sosu nieco rozrzedzić i wylać na dno półmiska.
Jaja przybrać barwnymi dodatkami sezonowymi i
grzybkami z
octu,
korniszonami itd., półmisek przybrać listkami
sałaty lub wyciętym
rąbkiem kapusty włoskiej.Uwagi:Przybranie sezonowePotrawy z JajKomentarze:Autor: pawlo1404Data: 2008-12-12Skąd wziąć przepis na sos?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: