Wykonanie

Po paru miesiącach nieobecności wracamy. Upały jak i obowiązki różnego rodzaju nie sprzyjały prowadzeniu bloga kulinarnego. Ale teraz kiedy już zimniej na zewnątrz....Jak powrotny wpis zaprezentujemy dzisiaj przepis na przepyszną
rybę. Wpis ten o charakterze nie mięsnym to wpis na prośbę naszej przemiłej Czytelniczki K. która mobilizowała nas do powrotu:-)W roli głównej
ryba corvina o której to Polonesa pierwszy raz usłyszała gdy już pojawiła się w postaci smażonych kawałków na
stole. Brasileiro zdobył ją oczywiście w miejscu gdzie dostać można wszystko czyli w sklepie afrykańskim na ulicy Andersa, Warszawa.Składniki:1 kg
ryby corviny3 ząbki
czosnku2 łyżki kuminu1
cytrynabułka tarta do obtoczeniaPrzygotowanie:

Rozmnożone kawałki
ryby pokroić w kawałki. Naciąć skórkę i natrzeć miksturą z
soku z cytryny, kuminu i
czosnku. Odstawić na pół godziny.

Obtoczyć w
bułce tartej i smażyć na rozgrzanej
oliwie.A o to i poniżej gotowe kawałki ryb!!!