Wykonanie

Na wigilijnym
stole nie zawsze musi pojawić się
karp. Jaką odmianą może być przecież
dorsz. Dzisiaj prezentujemy prosty przepis na przepyszną
rybę może już nie na Wigilię 2014 ale 2015:-)Składniki:cały
dorsz (świeży nie mrożony i nie filety)1 mała
cebula biała, pokrojona w kostkę3 ząbki wyciśniętego
czosnku3 łyżki kuminusok wyciśnięty z 2
cytrynmasło i
kostka rosołowa np. drobiowa lub rybnaPrzygotowanie:

Najpierw przygotowujemy marynatę z
soku z cytryny, kuminu i
czosnku.Marynujemy
rybę po wierzchu i w środku i odstawiamy do lodówki na parę godzin.Następnie przygotowujemy farsz z 2 łyżek
masła,
cebuli i
kostki rosołowej. Na roztopione
masło wrzucamy
cebulę i
kostkę rosołową i smażymy na wolnym ogniu.

Wyciągamy
rybę z lodówki i faszerujemy środek
ryby.Wkładamy do piekarnika na 180 C na ok. godzinę. Pamiętajmy aby przełożyć
rybę w trakcie smażenia.