Wykonanie

Któż z nas nie lubi past Lisnera - łososiowej, krewetkowej czy jajecznej. Kogóż z nas nie ogarnia czasami lenistwo i brak chęci do spędzenia czasu przy kuchence. I kogo z nas nie spotyka sytuacja że w chlebaku brak świeżego
chleba.Na to wszystko rozwiązanie ma jak zawsze Brasileiro. Problem zasuszonego
chleba lub
bułki paryskiej już dawno został u nas rozwiązany. Potrzebne nam jedynie:- mała puszka sardynek/szprotek w
sosie pomidorowym (125 gram)- 2 łyżki
majonezu (nikt nie obiecywał że będzie dietetycznie)-
sól i
pieprz do smaku.
Sardynki wraz z sosem wkładamy do miseczki, rozdrabniamy a do tego dodajemy 2 łyżki
majonezu (to nasze proporcje, można 1 łyżkę). Solimy i
pieprzymy. A następnie... podgrzewamy w mikrofalówce tak aby pasta była ciepła.W międzyczasie nasze sucharki wkładamy do piekarnika smarując je
masłem. Gotowe grzanki smarujemy pastą i małe coś na ząb gotowe:-)