Wykonanie

Znów miałam przyjemność przetestować nowe smaki
herbat Richmont.Ten smak wyjątkowo przypadł mi do gustu.
Herbata pięknie pachniała
cynamonem i
korzennymi przyprawami, co idealnie komponowało się z hibiskusem, którego bardzo lubię. Nie musiałam od siebie specjalnie nic dodawać, dorzuciłam kilka kwiatów hibiskusa i kawałeczek
cynamonu, ale to w zasadzie bardziej dla oczu :)Pyszna
herbata na ten jesienny czas, dodatkowo z dawką witaminy C.Polecam bez zastrzeżeń.

saszetka
herbaty Richmont "Mexican Dream"3 kwiaty suszonego hibiskusa + 1/2 szklanki zimnej
wodykawałeczek kory
cynamonu1 gwiazdka
anyżu2 łyżeczki
miodu
S uszone kwiaty hibiskusa zalewamy 1/3 - 1/2 szklanki zimnej
wody na ok 10 minut aby się rozwinęły.Zaparzamy saszetkę
herbaty w małym czajniczku
zprzyprawami zalewając wszystko wrzątkiem.Zaparzamy ok 8-10 minut.Przelewamy
herbatę do wysokiej szklanki, dosładzamy
miodem, wrzucamy kwiaty hibiskusa dla witamin i koloru. Smacznego!
