Wykonanie
Bardzo szybkie w wykonaniu. Możecie zaskoczyć
bliskich tymi smakowitymi
ciasteczkami z kremowym nadzieniem na bazie
serka z
czekoladą. Pięknie się prezentują na
stole oprószone odrobiną
cukru pudru lub wiórkami czekoladowymi. Na Świąteczny stół w sam raz.

1 opakowanie
ciasta francuskiego (oczywiście namawiam do zrobienia domowego)250 ml
śmietanki 30% Czarnocin150 g
serka czekoladowego (użyłam Czarnocin z 13%
czekolady)1
jajko (samo
białko)
cukier puder

Wycinamy z ciasta kółka oraz drugie z wyciętym otworem (do pary). U mnie średnicy 4 cm. Smarujemy te całe
białkiem i nalepiamy na nie kółka z otworami. Obficie posypujemy
cukrem pudrem, wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy na złoty kolor. Studzimy powstałe gniazdka i wypełniamy je kremem. Krem: ubijamy schłodzoną
śmietankę z 2 łyżkami
cukru pudru na sztywno, łączymy partiami z
serkiem do uzyskania kremowej konsystencji.Po schłodzeniu
ciasteczek w lodówce krem tężeje.