Rolada z indyka z suszonymi owocami to świetny pomysł na domową wędlinę . Znakomicie prezentuje się na talerzu. Kolorowa i apetyczna. Najlepsza na drugi dzień. Dzięki owocom: żurawinie i morelomindyk nie jest suchy. Warto o niej pomyśleć na zbliżającą się Wielkanoc.Przepis pochodzi z gazetki "Przepisy czytelników".Składniki:filet z indyka150 g suszonej żurawiny150 g suszonych morelizioła prowansalskiesólpieprzolejpół szklanki wodygoździki opcjonalnie, bo nie każdy lubiFilet umyć, osuszyć i delikatnie rozbić tłuczkiem. Natrzeć olejem, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Ułożyć żurawinę i morele na filecie. Mięso zwinąć w roladę i obwiązać sznurkiem. Roladę posolić po wierzchu, posypać ziołami i pieprzem. Tu ewentualnie wbić kilka goździków. Piec w rękawie w 190 st. C około 70 minut. W trakcie pieczenia, po rozcięciu rękawa, polać roladę mieszanką wody i oleju. Można konsumować zarówno na gorąco jak i na zimno. Nam najlepiej smakuje jako wędlina.Zapraszam do mojej AKCJI: