ßßß
(coś dla miłośników rodzynek)Składniki:- 1 kg twarogu- 2 budynie śmietankowe- 1 szklanka cukru- opakowanie cukru waniliowego- 6 jajek-2 małe śmietany 36%- pół szklanki śmietany 18%- 300 g rodzynek- herbatniki na wyłożenie blachySposób przygotowania:1.Oddzielamy żółtka od białek. Do żółtek dodajemy twaróg i wszystkie pozostałe składniki (oprócz rodzynek). Wszystko miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Ubijamy białko na sztywną pianę i dodajemy do masy, delikatnie mieszamy łyżką.2.Nastawiamy piekarnik na 180 C. Rodzynki wrzucamy do miski i dodajemy łyżkę mąki. Mieszamy rodzynki łyżką i dodajemy do masy.3.Blachę wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wykładamy dno herbatnikami.Wylewamy całe ciasto na blachę i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez ok.1 godzinę.
Smacznego ;)
Piosenka na dziś ;)Raissa, Raissa, Raissa ....PozdrowionkaMichał ;)