Wykonanie

(coś dla miłośników
rodzynek)Składniki:- 1 kg
twarogu- 2 budynie
śmietankowe- 1 szklanka
cukru- opakowanie
cukru waniliowego- 6
jajek-2 małe
śmietany 36%- pół szklanki
śmietany 18%- 300 g
rodzynek-
herbatniki na wyłożenie blachySposób przygotowania:1.Oddzielamy
żółtka od
białek. Do
żółtek dodajemy
twaróg i wszystkie pozostałe składniki (oprócz
rodzynek). Wszystko miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Ubijamy
białko na sztywną pianę i dodajemy do masy, delikatnie mieszamy łyżką.2.Nastawiamy piekarnik na 180 C.
Rodzynki wrzucamy do miski i dodajemy łyżkę
mąki. Mieszamy
rodzynki łyżką i dodajemy do masy.3.Blachę wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wykładamy dno
herbatnikami.Wylewamy całe ciasto na blachę i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez ok.1 godzinę.

Smacznego ;)

Piosenka na dziś ;)Raissa, Raissa, Raissa ....PozdrowionkaMichał ;)