Wykonanie

(na wigilijny stół)Składniki:(na 20 krokietów)- 1 kg
kapusty kiszonej- 200 g
suszonych grzybów- 20 usmażonych naleśników-
jajko i
bułka tarta do panierkiSposób przygotowania:1.
Kapustę i
grzyby wkładamy do garnka i zalewamy
wodą. Następnie gotujemy to przez 2 godziny , do czasu kiedy
kapusta będzie miękka. Podczas gotowania, przyprawiamy
kapustę pieprzem,
solą,
zielem angielskim,
liściem laurowym do otrzymania smaku.Później odcedzamy
wodę z
kapusty. Następnie całość przepuszczamy przez maszynkę i mielimy na drobno, lub bierzemy nóż i wszystko ładnie kroimy.

2.Robimy naleśniki wg. PRZEPIS : http://gotujzmuzyka.blogspot.com/2013/11/nalesniki-klasyczne.html .3.Naleśniki smarujemy farszem i zawijamy tak aby powstał prostokąt (nie wiem jak to opisać, sposobu można poszukać w internecie) . Następnie zawinięte naleśniki obtaczamy w
jajku i
bułce tartej. Smażymy je do momentu zarumienienia się panierki.

I to tyle ;) ...

Udostępniam przy okazji wspaniały utwór z filmu "Nietykalni":Wesołych świąt ;)Michał