Wykonanie
To danie, które robi furorę na każdym spotkaniu ze znajomymi.Przepis dostałam od siostry i chwała jej za to:) Najlepsze są podane na ciepło, ale gdy ostygną też świetnie smakują.Składniki:2 opakowania
ciasta francuskiego( gotowego)500g
pieczarekpaczka
szpinaku mrożonego w liściach2 średnie
cebule1
jajko1/2 kartonika
fetyWykonanie:
Pieczarki i
cebule posiekać w jak najdrobniejszą kostkę.
Szpinak rozmrozić w garnku i podgrzewać aż w
szpinaku nie będzie w ogóle
wody.
Pieczarki i
cebulę podsmażyć. Składniki połączyć ze sobą. Jak wszystko trochę ostygnie dodać
fetę.
Ciasto francuskie pokroić na kwadraty, nałożyć farsz i złożyć kwadrat w pół po skosie. Gotowe trójkąty posmarować rozmąconym
jajkiem. Piec ok.20minut w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C. Ja najpierw przez jakieś 12 minut piekę normalnie, a na kolejne 8 minut włączam termoobieg. Wtedy wychodzą najlepsze, śliczne i rumiane. A goście jak zawsze zachwyceni! :)
Całość prezentuje się tak: