ßßß Cookit - przepis na Trójkąty z ciasta francuskiego ze szpinakiem

Trójkąty z ciasta francuskiego ze szpinakiem

nazwa

Wykonanie

To danie, które robi furorę na każdym spotkaniu ze znajomymi.Przepis dostałam od siostry i chwała jej za to:) Najlepsze są podane na ciepło, ale gdy ostygną też świetnie smakują.
Składniki:
2 opakowania ciasta francuskiego( gotowego)
500g pieczarek
paczka szpinaku mrożonego w liściach
2 średnie cebule
1 jajko
1/2 kartonika fety
Wykonanie:
Pieczarki i cebule posiekać w jak najdrobniejszą kostkę. Szpinak rozmrozić w garnku i podgrzewać aż w szpinaku nie będzie w ogóle wody. Pieczarki i cebulę podsmażyć. Składniki połączyć ze sobą. Jak wszystko trochę ostygnie dodać fetę.
Ciasto francuskie pokroić na kwadraty, nałożyć farsz i złożyć kwadrat w pół po skosie. Gotowe trójkąty posmarować rozmąconym jajkiem. Piec ok.20minut w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C. Ja najpierw przez jakieś 12 minut piekę normalnie, a na kolejne 8 minut włączam termoobieg. Wtedy wychodzą najlepsze, śliczne i rumiane. A goście jak zawsze zachwyceni! :)
Całość prezentuje się tak:
Źródło:http://krainaroznychsmakow.blogspot.com/2012/07/trojkaty-z-ciasta-francuskiego-ze.html