Wykonanie
Niedawno miałam wielką przyjemność uczestniczyć w Warsztatach Kulinarnych Kurta Schellera. Najbardziej zasmakował mi suflet
czekoladowy. Powtórzyłam go w domu już następnego dnia. Jest przepyszny!Ilość porcji: 6 małych kokilekCzas przygotowania: 15 min. + 13 min. pieczeniaSkładniki:300 g
gorzkiej czekolady5 jaj1 szklanka
cukru150 g
masła50 ml
syropu waniliowegoJaja z
cukrem długo ubijać w mikserze.W garnku rozpuścić
masło i
czekoladę.Kokilki wysmarować
masłem.Do masy czekoladowej dodać ubite
jaja i
syrop waniliowy i delikatnie wymieszać.Nałożyć masę do kokilek.Wstawić do pieca nagrzanego do 190 stopni na 11 min. Po tym czasie sprawdzić i jeśli nadal jest niegotowe, to zostawić na 2 min.