ßßß Cookit - przepis na Roladki szynkowe pod szpinakową pierzynką

Roladki szynkowe pod szpinakową pierzynką

nazwa

Wykonanie

- Szynka - najlepiej wędzona, duże plastry
- Ser kremowy - Almette albo Piątnica "Twój Smak" - można zastąpic żółtym startym serem
- Szpinak - w tym wypadki był mrożony w liściach
- Czosnek - dużo, dużo :) Poważnie to ile kto lubi, ja dałam 2 ząbki
- Serek topiony kremowy
Plastry szynki smarujemy/posypujemy wybranym serem, zawijamy w ruloniki i do piekarnika na 7 minut (tak aby były lekko ciepłe).
Na patelnię wędruje łyżeczka masła, na to wyciskamy czosnek, po podgrzaniu czosnku wrzucamy na patelnię szpinak. Po kilku minutach prażenia dodajemu cały serek topiony.
Roladki po wyjęciu z piekarnika przykrywamy szpinakową pierzynką.
I Smacznego !
Źródło:http://limelka.blogspot.com/2012/11/roladki-szynkowe-pod-szpinakowa.html