Wykonanie

Fast-foodowa wersja tortilli ....
chipsy zamiast surowych
ziemniaków !!! Mnie najbardziej przypadł wierzch tortilli z chrupiącą skórką i wystającymi
chipsami. Jako że
chipsy i
szynka same w sobie są dosć słone, nie dodawałam już
soli, ale dla niektórych może być ciut niedosolone.Składniki (3-4 porcje):8 jaj200 g
chipsów o smaku jalapeno200 g
szynkioliwa3
zielone cebulkiżeliwna patelnia !Wykonanie:Włączyć funkcję opiekania czy grilla w piekarniku.Rozgrzać patelnię z
oliwą i wrzucić na nią pokrojoną w drobną kostkę
szynkę i 2
cebulki zielone, podsmażyć kilka minut. W międzyczasie roztrzepać
jajka i wrzucić do nich
chipsy. Zawartość patelni zalać masą jajeczną i na średnim ogniu trzymać patelnię ok. 8-10 minut aż spód i boki będą gotowe.Kiedy spód i boki będą zrobione, pozostaje nam tylko zapiec wszystko w piekarniku aż góra będzie gotowa, co zajmie ok. 5 minut. Wierzch tortilli powinien być lekko złotawy i
mieć stałą konsystencję. Tej tortilli nie trzeba już przewracać na drugą stronę , co jest dużym plusem :)Przed podaniem posypać pozostałą
cebulką.Smacznego !