Wykonanie
Maliny, te domowe, już powoli się kończą. Wykorzystuję każdą ilość zebraną z krzaczków, żeby jesień i zima były
owocowe,
malinkowe.
Póki co
malinki królują wśród słoiczków w tym roku. Takie cuda już są gotowe, a tworzą się jeszcze nowe.
dżem morelowo - malinowy z lawendągęsty
syrop malinowysok z
malinmaliny w cukrzefrużelina malinowa


Składniki:- 1 kg
malin- 100 g
cukru- parę łyżek
mioduPrzepis:
Maliny przebrać. Włożyć do miski, zasypać
cukrem. Delikatnie wymieszać, aby
cukier obtoczył
maliny. Przełożyć do czystych i wyparzonych słoików. Do każdego słoiczka, wlać ok. 2 łyżki
miodu. Zakręcić i pasteryzować ok. 10 min. Wystudzić.

Smacznego.źródło: własne