Wykonanie
Takimi
truflami czekoladowymi przywitaliśmy Nowy Rok. Kulaliśmy a
potem każdy wybierał jaką chciał posypkę i gotowe. Pierwszy raz wypatrzyłam je na blogu u Ewy . Robiłam bez
alkoholu, bo jadły je też dzieci, ale już teraz wiem, że z
alkoholem będą równie wyśmienite.Składniki:- 200 g
mascarpone- 2 łyżki
masła- 250 g
czekolady mlecznej- 1 łyżka
miodu- do dekoracji:
cukier puder,
kakao, kolorowa posypka
Przepis:
Mascarpone i
masło delikatnie podgrzać w rondelku. Dodać
czekoladę i
miód. Całość mieszać do połączenia składników. Ostudzić i schłodzić w lodówce ok. 2 godz. Przed samym przygotowywaniem trufelek, można włożyć masę na ok. 10 min. do zamrażarki. Nabierać łyżeczką masę i formować kulki. Dowolnie udekorować. Przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce.Smacznego.źródło: MojeTworyPrzetwory