Wykonanie
            Takimi 
truflami czekoladowymi przywitaliśmy Nowy Rok. Kulaliśmy a 
potem każdy wybierał jaką chciał posypkę i gotowe. Pierwszy raz wypatrzyłam je na blogu u Ewy . Robiłam bez 
alkoholu, bo jadły je też dzieci, ale już teraz wiem, że z 
alkoholem będą równie wyśmienite.Składniki:- 200 g 
mascarpone- 2 łyżki 
masła- 250 g 
czekolady mlecznej- 1 łyżka 
miodu- do dekoracji: 
cukier puder, 
kakao, kolorowa posypka

Przepis:
Mascarpone i 
masło delikatnie podgrzać w rondelku. Dodać 
czekoladę i 
miód. Całość mieszać do połączenia składników. Ostudzić i schłodzić w lodówce ok. 2 godz. Przed samym przygotowywaniem trufelek, można włożyć masę na ok. 10 min. do zamrażarki. Nabierać łyżeczką masę i formować kulki. Dowolnie udekorować. Przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce.Smacznego.źródło: MojeTworyPrzetwory