ßßß Cookit - przepis na Mus rabarbarowy z cynamonem na zimę

Mus rabarbarowy z cynamonem na zimę

nazwa

Składniki

Wykonanie

Oprócz musu truskawkowego w tym roku powstał też mus rabarbarowy z cynamonem. Zrobiony głównie na potrzeby deseru z rabarbarem, który bardzo chętnie zabieramy ze sobą do pracy jako drugie śniadanie. Rabarbar podgotowałam, zmiksowałam i zamknęłam za szkłem ;)
Składniki:
- 1 kg obranego i pokrojonego rabarbaru
- ok. 200 g drobnego cukru ( można dać więcej lub mniej, w zależności jaki słodki będzie rabarbar)
- 2 łyżeczki cynamonu
- 150 ml wody
Przepis:
- do garnuszka włożyć rabarbar, dodać wodę, cukier, cynamon - całość gotować ok 20 min.
- po tym czasie zmiksować blenderem na mus,
- pogotować ok 15 min. żeby nadmiar wody odparował
- gorący mus przełożyć do czystych i wyparzonych słoików
- zakręcić, odstawić na zakrętkach i przykryć ręcznikiem lub ściereczkami
Smacznego.
źródło: własne
Źródło:http://dosismakolyki.blogspot.com/2013/06/mus-rabarbarowy-z-cynamonem-na-zime.html