Wykonanie
Te wspaniałe rurki są troszkę czasochłonne, ale warto je zrobić,wyglądają cudownie i tak samo smakują ;) Każdy z nas lubi wracać do smaków dzieciństwa.Składniki:Na ciasto:500g
mąki,250g dobrego
masła,1 szklanka
śmietany 18%,1
cukier waniliowy,szczypta
soli,Krem budyniowy:1
budyń śmietankowy,500ml
mleka,4 łyżki
cukru,3 łyżki
mąki pszennej,250g
masła,

Wykonanie:Ciasto: Składniki na ciasto zagnieść i odstawić do lodówki zawinięte w folię spożywczą na 30 minut.Po tym czasie,podzielić na kawałki i jak najcieniej rozwałkować. Pokroić na cienkie ( szer. ok 1,5cm) paseczki i owijać nimi foremki do rurek. Piec na złoty kolor ok 15 minut w temp 210C. Gdy rurki są gotowe od razu ściągamy je z foremek i studzimy.

Krem budyniowy: Z 500ml
mleka odlać pół szklanki i wymieszać w niej
budyń,
cukier i
mąkę. Resztę
mleka zagotować. Gdy
mleko się zagotowało, wlewamy mieszankę budyniową i energicznie mieszamy parę minut,aż powstanie gęsta masa. Ściągamy z ognia i studzimy. Po tym czasie gdy
budyń jest letni,wrzucamy 250g
masła i miksujemy do momentu uzyskania gładkiego kremu.

Gdy wszystko nam się schłodziło,możemy nadziewać rurki kremem za pomocą szprycy. Gotowe rurki posypujemy
cukrem pudrem. Gotowe.

Smacznego!!!