Jak to zwykle bywa ktoś narobi ochoty a później chodzi za człowiekiem taki tuńczyk. Tak też było w tym przypadku. Chyba ponad dwa tygodnie myślałam o tej sałatce, aż w końcu przy wolnej niedzieli mając chwilę doczekałam się mojego tuńczyka. Przepis raczej tradycyjny, z którym spotkałam się już wiele razy. Ameryki tutaj nie odkryłam, ale może akurat ktoś z Was jeszcze takiej sałatki nie przyrządzał.Składniki:-2 puszki tuńczyka w sosie własnym lub w oleju-5 jajek-1 mała cebulka-puszka fasoli czerwonej-ogórek konserwowy-ok. 1/4 kostki żółtego sera-3-4 duże łyżki majonezuSposób przyrządzenia:Jajka gotujemy na twardo. W między czasie odsączamy tuńczyka z zalewy. Gdy jajka się już ugotują oddzielamy żółtko od białka. Białko ścieramy na tarce o grubych oczkach. Na białku układamy warstwę tuńczyka i kolejno pokrojoną w kostkę cebulkę i ogórka konserwowego. Następnie odsączoną z zalewy czerwoną fasolę i starty na tarce żółty ser. Ser przykrywamy warstwą majonezu. Ilość tak na prawdę zależy od waszych upodobań. Na koniec żółtka ścieramy na drobnej tarce i gotowe.