Wykonanie
Nie wiem jak wy, ale ja uwielbiam
ananasa. Pyszny i zdrowy:-) czego można chcieć więcej......hmmm... no może jeszcze troszkę
czekolady. Co wy na to??Składniki:-
ananas-
gorzka czekolada-
płatki migdałoweSposób przyrządzenia:
Ananasa kroimy na mniejsze kawałki według uznania. Połowę tabliczki
czekolady rozpuszczamy w kąpieli
wodnej tzn. w misce nad garnkiem z parującą
wodą gdyby ktoś nie wiedział :-))) gdy
czekolada się rozpuści taplamy w niej naszego
ananasa i kładziemy na talerz. Posypujemy do ozdoby
płatkami migdałowymi. Wstawiamy do lodówki, żeby
czekolada stwardniała. Ja niestety się zgapiłam i użyłam
mlecznej czekolady bo akurat taką miałam, ale i tak wyszło bardzo smacznie.A czy wiecie jak wybrać dojrzałego ananasa? Jeśli nie to wam
powiem:-) Jeżeli chwycicie za liść i pociągniecie do góry a liść łatwo wyjdzie to znaczy, że
ananas jest dojrzały. Jeśli nie wyjdzie albo musicie bardzo mocno go szarpać to znaczy, że
ananas jest kwaśny i trzeba poszukać innego.