ßßß Cookit - przepis na Ćwikła kurpiowska

Ćwikła kurpiowska

Składniki

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
buraki 1 kilogramów
chrzan 3 łyżek stołowych
ocet według uznania
sól według uznania
cukier według uznania
Wykonanie:
Małe buraczki czerwone ugotować, ostudzić, po czym obrać i pokrajać w cienkie plasterki.
Następnie ułożyć je w słoju, przesypując tartym chrzanem, wsypać trochę cukru, a w końcu zalać octem przegotowanym z solą i ostudzonym na tyle, aby były nim przykryte.
Słoik obwiązać papierem pergaminowym.
Postawić w chłodnym miejscu.
Na trzeci dzień ćwikła jest gotowa do spożycia.
Jarzyny i Pasztety weg.
Surówki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/2286/Ćwikla-kurpiowska