Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
buraki 1 kilogramów
chrzan 3 łyżek stołowych
ocet według uznania
sól według uznania
cukier według uznaniaWykonanie:Małe
buraczki czerwone ugotować, ostudzić, po czym obrać i pokrajać w cienkie plasterki.Następnie ułożyć je w słoju, przesypując tartym
chrzanem, wsypać trochę
cukru, a w końcu zalać
octem przegotowanym z
solą i ostudzonym na tyle, aby były nim przykryte.Słoik obwiązać papierem pergaminowym.Postawić w chłodnym miejscu.Na trzeci dzień
ćwikła jest gotowa do spożycia.Jarzyny i Pasztety weg.SurówkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: