Wykonanie

Czasami tak strasznie nie mam pomysłu na obiad, że wyciągam to co mam w lodówce i bez zastanowienia zaczynam gotować, smażyć, obierać, mieszać.. po prostu tworzyć te moje nieszczęsne 'wynalazki' i czasami wychodzą z tych 'wynalazków' całkiem smaczne dania, tak też było w tym przypadku :)SKŁADNIKI3 szklanki
makaronu świderki250 g
mięsa mielonego2 małe
pomidory1/2
czerwonej cebulikilka plastrów
żółtego serasólpieprzprzyprawa do mięsa mielonego1 łyżka tłuszczu do smażeniaPRZEPIS
Makaron gotujemy w mocno osolonej wodzie.
Mięso wrzucamy na patelnię z niewielką ilością tłuszczu.
Cebulę kroimy w piórka,
pomidory sparzamy i obieramy ze skóry, a następnie kroimy w kostkę.Kiedy
mięso się podsmaży dodajemy
cebulę i
przyprawy. Chwilę dusimy.Dodajemy do
mięsa pomidory i ugotowany
makaron. Wszystko mieszamy.Na koniec dodajemy plastry
sera.Cały czas przygotowania to ok 25 minut - idealny obiad w ciągu ciężkiego tygodnia pracy.