Wykonanie
Miękkie, puszyste
bułki z nutą dyni i
mleka w proszku. Wzorowałem się na tym przepisie, ale został on poddany pewnym zmianom. Zapewniam,że wyszło równie smacznie, bo zniknęły jeszcze ciepłe, zjedzone z czekobananem :)

Składniki:- 2 szklanki
mąki pszennej,- 1/2 szklanki
mąki razowej,- 3/4 szklanki
płatków owsianych,- szklanka
wody,- 1/2 szklanki musu z dyni,- 1 czubata łyżka
mleka w proszku,- 1 czubata łyżka
miodu,- 3 łyżki roztopionego
masła,- 1 łyżeczka
soli,- 20 g
drożdży,-
miód i
płatki owsiane do posypania wierzchu.Sposób wykonania:Z
drożdży,
miodu ,połowy szklanki
wody zrobić zaczyn i odstawić do spienienia. Do miski wsypać sypkie składniki, dodać mus z dyni,
masło i
mleko w proszku rozpuszczone w pozostałej wodzie. Wmieszać zaczyn i wyrobić elastyczne ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Po tym czasie ciasto odgazować , uformować okrągłe bułeczki i ułożyć na blasze do wyrośnięcia.Napuszone
bułki posmarować
wodą z
miodem i posypać
płatkami owsianymi. Piec w nagrzanym piekarniku do zrumienienia. Smacznego.