Wykonanie

Czy was również męczy ten wszechobecny szatański upał? U mnie w mieszkaniu jest nawet gorąco, jak już zapadnie zmrok a za oknem wieje przyjemny, chłodny, wieczorny wiatr. Masakra. Ale z dwojga złego chyba wole jak jest gorąco niż jak pada i jest zimno. Zróbcie sobie więc takiego szejka, zimnego i gęstego, jeśli nie macie wcześniej mrożonego
mleka sojowego to trzeba na niego trochę poczekać, ale zapewniam was, warto sobie zrobić tą przyjemność.Na dużą szklankę:Pół szklanki
mleka sojowego1 i 1/2 szklanki
truskawek40g
tofu5-6 kropel ekstraktu ze
stewii ( albo 2-3 łyżeczki
cukru)Łyżeczka
soku z cytrynySzczypta
soli
Zmiksuj wszystko na gładko i wstaw na co najmniej 3 godziny do zamrażarki. Wyjmij zmrożone i zmiksuj jeszcze raz. Jeśli shake jest dla ciebie zbyt gęsty, dolej łyżkę
mleka sojowego. Jeśli masz już mrożone
mleko sojowe, to po prostu zmiksuj.Pij przez słomkę i ciesz się przyjemnym chłodkiem :)