ßßß
Składniki:7 plasterków boczku wędzonegopesto bazyliowe1 duży pomidor100 g mozzarelliduże ciasto francuskieulubione przyprawyoliwa z oliwekPrzygotowanie:Na początku kroimy pomidora w małą kosteczkę i ścieramy mozzarellę, Rozwijamy nasze ciasto francuskie i obsypujemy całe 2/3 startej mozzarelli, następnie kładziemy plasterki boczku zachowując odstęp 1 cm między nimi. Każdy plasterek smarujemy naszym pesto. Na 1/3 każdego boczku nakładamy pomidory, tak jak jest to widoczne na zdjęciu a następnie obsypujemy pozostałą mozzarellą. Dzielimy nasze ciasto na 7 równych części krojąc wzdłuż boczków, każdy z nich zwijamy w roladkę i smarujemy oliwą z oliwek a następnie sypiemy nasze ulubione przyprawy. Pieczemy według zaleceń producenta ciasta francuskiego.





Moja propozycja podania:
Petite Princesse