Wykonanie
Naszego uwielbienia dla wegetariańskiego i wegańskiego jedzenia nigdy nie ukrywaliśmy. Warto było zobaczyć miny naszych znajomych, kiedy na urodzinach zaserwowaliśmy im hummus, warzywa i wegańskie burgery zamiast
chipsów i paluszków.Spotkać nas można na każdych festiwalach związanych z jedzeniem, szczególnie tych wege. Lubimy odwiedzać food
trucki serwujące coś innego niż burgery :)Jedną z moich ulubionych wegańskich przekąsek jest hummus. Od kilku miesięcy nieustannie próbuję znaleźć idealny smak oraz konsystencję. Poniżej przepis na hummus robiony "na szybko" - kiedy nie mamy czasu na moczenie i gotowanie
ciecierzycy a koniecznie musimy posmarować
chleb tą pastą.

Potrzebujemy:1 puszkę
ciecierzycy2-3 łyżki tahiny1 , 5 łyżeczki kuminusok z 1/2
cytryny1/3 szklanki zimnej
wodyPrzepis jest najprostszy na świecie: wszystkie składniki miksujemy w miseczce blenderem ręcznymVoila!Nam najlepiej hummus smakuje na tostach z
razowego pieczywa z
oliwkami, ale można go też jeść za pomocą pokrojonych w słupki warzyw :)Wersja dla cierpliwych niebawem!
