Wykonanie
Deser ten wymyśliłam, ponieważ miałam bardzooo wielką ochotę na coś słodkiego a zarazem lekkiego no i oczywiście z
jabłkiem. A że kruszonkę każdy z nas uwielbia i zawsze podskubuje z ciast, to powstał deser z
jabłkiem i kruszonką
mleczno – orkiszową. I muszę się przyznać, że wszystko zjadłam sama, nie podzieliłam się z nikim. Hmm, jakie to było pyszne :).

SKŁADNIKINa
mleczną kruszonkę:5 łyżek
mleka w proszku;3 łyżki
mąki orkiszowej;1 łyżka
mąki razowej żytniej;13 dag
masła;1 łyżka
stewii w proszku;0,5 łyżeczki
proszku do pieczenia.Dodatkowo:5
jabłek;
cynamon.WYKONANIEZ podanych składników robimy kruszonkę.
Jabłka obieramy i ścieramy na jarzynowej tarce. Na dno naczynia ceramicznego układamy
jabłka lekko dociskając je. Na jabłuszka układamy kruszonkę. Pieczemy około 30 minut. Gotowe, można zajadać. Prawda, że szybko i smacznie :).