Składniki:szklanka wiórków kokosowych (u mnie suche wiórki, które zostały po przygotowaniu mleczka kokosowego)pół szklanki mąki (dałam gryczaną)łyżka stewii100g sklarowanego masła (dla NieAlergików może być "zwykłe")5 jabłekcynamonkardamonew. słód (jeśli jabłka są kwaśne - np. stewia, syrop z agawy, ew. brązowy cukier)100g pokruszonych orzechów włoskichZ wiórków, mąki, stewii i masła zagnieść ciasto. Wylepić nim formę i piec do lekkiego zrumienienia (u mnie ok. 10 minut w 180 stopniach).Jabłka obrać, zetrzeć na tarce. Lekko odcisnąć, jeśli są bardzo soczyste. Wymieszać z cynamonem i kardamonem, ewentualnie dosłodzić. Wyłożyć na podpieczony spód, posypać orzechami (ja dodatkowo posypałam jeszcze wiórkami). Piec ok. 35-40 minut.