Wykonanie
Wielkim krokami zbliża się sezon
truskawkowy, więc trzeba opróżnić zamrażalnik z zeszłorocznych
owoców. I tak powstał przepyszny mus
truskawkowo-
ananasowy. Orzeźwiający, chłodny deser a do tego mało kaloryczny. Sprawdzi się w upalne dni tym bardziej ze przyrządza się go bardzo szybko.

SKŁADNIKIok. 1 kg mrożonych
truskawek;1 świeży
ananas;opcjonalnie
cukier,
miód lub
syrop z agawy;kleks
jogurtu do ozdoby.WYKONANIE
Truskawki wyjmujemy z zamrażalnika i zostawiamy do lekkiego rozmrożenia (tyle tylko, aby można było je zmiksować).
Ananasa obieramy i kroimy w kosteczkę.
Owoce przekładamy do jednego naczynia, rozdrabniamy blenderem. Jeśli chcemy, możemy dosłodzić, ja nie czułam jednak takiej potrzeby. Mówię Wam pychota...