Wykonanie
Klasyczny batonik z
płatków owsianych serwowany w Wielkiej Brytanii.U mnie w wersji z
orzechami pecan, ale możemy ja pominąć, użyć innych
orzechów lub dodać dowolne
bakalie. Batonik jest bardzo smaczny, słodki i delikatny w smaku. A dzięki
masłu idealnie
maślany.Dawno już nie gotowałam w wirtualnej kuchni. Dzisiaj towarzyszyły miPanna Malwinna http:// filozofiasmaku.blogspot.com/
Gin http://razadobrze. blogspot.com/
Flapjacks180g
płatków owsianych40g
masła40g
brązowego cukru30g płynnego miodu/ golden
syrupu + 40g orzechówW rondelku rozpuścić masło z miodem i cukrem. Zdjąć z ognia, dodać płatki i posiekane orzechy, dokładnie wymieszać.W formie uformować placek, który dokładnie uklepać.Piec 20-25min w 180stopniach.Po upieczeniu pokroić.Ja swój odłamywałam od całości. Trochę się kruszy.