ßßß

Hallowen w Polsce cieszy się coraz większą popularnością. Muszę przyznać, że bardzo mi się to podoba i mam nadzieję, że kiedyś dzieciaki jak na Amerykańskich filmach w kostiumach będą pukać do drzwi ze słowami "cukierek albo psikus".Jak Hallowen to i dynia. Na tę Leguminę natknęłam się jakiś czas temu i ciągle miałam ją w zakładkach, a, że na dzisiaj chciałam przygotować coś specjalnego padło na nią. Genialny pomysł.Śniadanie Hallowenowo-dyniowe jadłam zMartyna, Teenager, Ashtray, Blaithin, Whiness, Fantasmagorja, Mania179, Marysia, Slyvvia, Magda, Kasia, Miranda, Sandra Klaudia i Sylwią.
1 jajko20g kaszy manny20g migdałów100g puree dyniowego1 łyżeczka stewi1 łyżeczka oleju kokosowegoŻółtko utrzeć za stewią, dodać olej kokosowy, kaszę mannę, posiekane migdały i delikatnie wymieszać. Białko ubić i drewnianą szpatułką wymieszać z resztą składników.Przełożyć do żaroodpornej miseczki i pies 15min w 170stopniach w nagrzanym piekarniku.