Wykonanie





Przepis dostałam od cioci. Banalnie prosty, nawet dziecko by sobie z nimi poradziło.Rogaliki są kruche na zewnątrz, miękkie w środku, nie za słodkie, idealne.Do ciasta nie dodajemy grama
cukru, więc są również dietetyczne.Plusem jest również fakt, że nie wymagają chłodzenia, więc są bardzo szybkie w przygotowaniu i bardzo tanie. Do ich wykonania potrzeba tylko kilka zawsze obecnych w domu składników.Moja rodzina jest nimi zachwycona. Nawet nie robię ich z jednej porcji, tylko od razu z dwóch.

3 szklanki
mąki pszennek1 szklanka
śmietany1 kostka margaryny/masła+marmolada/powidła/nutella+cukier puder do posypania
Mąkę zagnieść z
miękką margaryną i
śmietaną. Ciasto podzielić na kilka części (4/5), każdą rozwałkować i wyciąć 8 trójkątów. Przy szerszej krawędzi nałożyć łyżeczką nadzienia i zwinąć rogalik.Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Piec 20minut w 180stopniach.Smacznego