ßßß
Cookit - przepis na Pierożki z serem i brzoskwiniami w papierze ryżowym.
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pierożki z serem i brzoskwiniami w papierze ryżowym.
Składniki
Papier ryżowy
Ser mascarpone
Brzoskwinie
Cukier puder
Mąka ryżowa
Olej
Wykonanie
Sajgonki na słodko? A
czemu
by nie, smaczne połączenie
sera mascarpone
i
brzoskwiń
, polane musem
brzoskwiniowym
. Mniam :)
Składniki:opakowanie
papieru ryżowego
150 g
serka mascarpone
2 połówki
brzoskwiń
z puszki1 łyżka
cukru pudru
1 łyżka
mąki ryżowej
olej
do smażenia
Serek
mascarpone
mieszamy z
cukrem pudrem
,
mąką ryżową
, dodajemy 2 połówki
brzoskwiń
z puszki pokrojone w drobną kostkę, mieszamy.
Papier ryżowy
moczymy chwilę w ciepłej wodzie, następnie nakładamy na środek łyżkę farszu.
Zawijamy dokładnie i delikatnie by nie porwać papieru.
Smażymy na 2 łyżkach
oleju
po około 2 minuty z każdej strony. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu.
Podajemy z ulubionymi dodatkami, ja podałam z musem z
brzoskwiń
. Czyli zmiksowane
brzoskwinie
z puszki, z odrobiną zalewy.SMACZNEGO
Źródło:
http://gogusiowo.blogspot.com/2015/02/pierozki-z-serem-i-brzoskwiniami-w.html
Przepisy powiązane
Brzoskwinie w cieście.
sajgonki
Brzoskwinie w cieście.
sajgonki
Brzoskwinie w cieście.
Składniki powiązane (0)