ßßß Cookit - przepis na Pierożki z serem i brzoskwiniami w papierze ryżowym.

Pierożki z serem i brzoskwiniami w papierze ryżowym.

nazwa

Wykonanie

Sajgonki na słodko? A czemu by nie, smaczne połączenie sera mascarpone i brzoskwiń, polane musem brzoskwiniowym. Mniam :)
Składniki:
opakowanie papieru ryżowego
150 g serka mascarpone
2 połówki brzoskwiń z puszki
1 łyżka cukru pudru
1 łyżka mąki ryżowej
olej do smażenia
Serek mascarpone mieszamy z cukrem pudrem, mąką ryżową, dodajemy 2 połówki brzoskwiń z puszki pokrojone w drobną kostkę, mieszamy.
Papier ryżowy moczymy chwilę w ciepłej wodzie, następnie nakładamy na środek łyżkę farszu.
Zawijamy dokładnie i delikatnie by nie porwać papieru.
Smażymy na 2 łyżkach oleju po około 2 minuty z każdej strony. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu.
Podajemy z ulubionymi dodatkami, ja podałam z musem z brzoskwiń. Czyli zmiksowane brzoskwinie z puszki, z odrobiną zalewy.
SMACZNEGO
Źródło:http://gogusiowo.blogspot.com/2015/02/pierozki-z-serem-i-brzoskwiniami-w.html