Wykonanie
Propozycja na smaczny obiadek. Zamiast
schabu możemy dać
karkówkę lub
piersi z kurczaka. Wszystkie trzy propozycje wypróbowałam ale jednak z
karkówką najlepsze, tak twierdzi mój mąż.

Składniki:5 plastrów
schabu bez kości1 torebka francuskiej zupy cebulowej ( knorr)1 fix do potraw chińskich
pieprz2 szklanki
wody
Schab lekko rozbijamy, układamy w naczyniu żaroodpornym, oprószamy
pieprzem.

W dwóch szklankach
wody rozprowadzamy fix i zupę. Wlewamy mieszankę na nasz
schab i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy godzinę do półtorej godziny w 180 stopniach, co jakiś czas przekręcając
mięsko.

Obiadek prawie sam się robi.Ja podałam z
kaszą gryczaną i
sałatką z
buraczków.Dodatkowo ja dodałam
kostkę rosołową, ale postanowiłam nie zamieszczać tego w składnikach. Z kostką wychodzi dobrze słone co przy moim niskim ciśnieniu jest wskazane. :)