Wykonanie
Bardzo ciekawe ciasto a może
ciasteczko :) Bez
mąki, niezbyt wyrośnięte, kleiste w środku, po prostu inne, ale jakie dobre.
![](/Data/Images/gogusiowo.blogspot.com\2014_slash_09_slash_biszkopt-z-kleiku-ryzowego/l/-483021295.JPG)
Składniki:6 jaj8 łyżek
cukru zwykłego1 łyżeczka
proszku do pieczenia10 łyżek z czubkiem kleiku
ryżowego![](/Data/Images/gogusiowo.blogspot.com\2014_slash_09_slash_biszkopt-z-kleiku-ryzowego/l/-1781618768.JPG)
W misce ubijać
białka dodać
cukier i ubić na sztywną pianę, następnie dodawać
żółtka chwilkę ubić. Dodajemy kleik
ryżowy (około 80-100 g troszkę więcej niż połowa
torebki) i
proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy i wylewamy do dużej blaszki, wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 30 minut w 170 *.
![](/Data/Images/gogusiowo.blogspot.com\2014_slash_09_slash_biszkopt-z-kleiku-ryzowego/l/119514185.JPG)
![](/Data/Images/gogusiowo.blogspot.com\2014_slash_09_slash_biszkopt-z-kleiku-ryzowego/l/-1472502813.JPG)