Wykonanie
Ostatnio mam jakąś straszną ochotę na Brownie. Jako, że znowu zaczynam "clean eating", to ciągle kombinuje co by tu pasującego i "czystego" upichcić. Pomysłów na tego typu ciasto mam bardzo dużo. Pierwszy pomysł jest wysokobiałkowy i stosunkowo niskowęglowy -
fasola,
jajka i brak
mąki. Polecam!

1 puszka
czerwonej fasoli z puszki (można też taką
fasolę samemu ugotować)1
jajko2
białka4 łyżeczki
kakao1
laska wanilii lub kilka kropli esencji waniliowej2 łyżki
ksylitolu1 porcja odżywki
białkowej waniliowej1
bananKsylitol mielimy w młynku na
cukier puder.
Banana kroimy i wrzucamy do koktajlera. Dodajemy
jajko oraz
białka jaj i dokładnie blendujemy. Następnie dodajemy po kolei resztę składników (
fasolę na samym końcu) i miksujemy na jednolitą masę.



Ciasto przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy przez 30-35 minut w temperaturze około 180 stopni.
