ßßß Cookit - przepis na Wegański gulasz z soczewicą i quinoa

Wegański gulasz z soczewicą i quinoa

nazwa

Wykonanie

Quinoa gotujemy przez około 10 minut.
Soczewice gotujemy około 20 minut.
Drobno pokrojoną cebule smażymy do przyrumienienia się na oliwie z oliwek. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki. Smażymy na małym ogniu przez około 7 minut (jeśli pieczarki "puszczą wodę" to należy zwiększyć ogień).
Dodajemy pokrojonego w niewielką kostkę bakłażana (możemy go podlać troszkę wodą). Dusimy pod przykryciem około 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Pomidora i paprykę kroimy w kostkę i dodajemy do garnka (na patelnię). Dusimy 20 minut.
Na koniec przyprawiamy i dodajemy ugotowaną soczewicę i quinoa.
Źródło:http://amozebyciasteczko.blogspot.com/2014/10/weganski-gulasz-z-soczewica-i-quinoa.html