ßßß Cookit - przepis na Mus rabarbarowo-jabłkowy

Mus rabarbarowo-jabłkowy

nazwa

Wykonanie

Kolejny mus, ale tym razem z jabłkiem. Ostatnio próbowałam z serkiem wiejskim i płatkami owsianymi. Pycha!
2/3 szklanki wody
1 łodyga rabarbaru
2 słodkie jabłka
1 łyżeczka ksylitolu
Jabłka obieramy, kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzaną patelnie. Dolewamy 1/3 szklanki wody. Na małym ogniu trzymamy około 10 minut.
Dodajemy obrany i pokrojony w talarki rabarbar. Jeśli jest taka potrzeba dolewamy resztę wody. Dusimy pod przykryciem około 15-20 minut (aż rabarbar się rozpadnie). Od czasu do czasu mieszamy.
Dodajemy ksylitol i dusimy jeszcze około 5 minut.
Źródło:http://amozebyciasteczko.blogspot.com/2014/06/mus-rabarbarowo-jabkowy.html