Wykonanie
Ziemniaczki pieczone..smakują prawie jak z ogniska:) można je zjeść same z sosem lub z surówką i pieczonym
udkiem kurczaka, smakują wybornie, na pewno zagoszczą w mojej kuchni na sta ł e, jako jedno z pyszniejszych dań. Inspirację zaczerpnęłam z Vitalii .
Składniki(porcja dla 1 osoby)3 średnie
ziemniakiS os
czosnkowy125 g
serka wiejskiego(można użyć również
sera twarogowego z 1 łyżką
śmietany 12%)1 łyżka
śmietany 12 %1 ząbek
czosnkusólWykonanie
Ziemniaki umyłam i w łupinach zawinęłam w folię aluminiową. piekłam ok. 50 minut w temperaturze 150 st. Następnie z robiłam sos z
serka,
śmietany czosnku i
soli. Po upieczeniu z
ziemniaków wydrążyłam środek(nie za dużo) i wlałam sos do zagłębienia.
opracowała Edyta