Wykonanie
SKŁADNIKI :CIASTO NA OKOŁO 10 SZTUK150 GRAM
MĄKI2
JAJKA250 ML
MLEKASZCZYPTA
SOLI2 ŁYŻKI ROZTOPIONEGO MASŁA
WODA MINERALNA GAZOWANA LUB ZWYKŁA
WODAMASŁO LUB
OLEJ ROŚLINNY (DO SMAŻENIA NALEŚNIKÓW)WYKONANIE:PRZESIAĆ MĄKĘ, DODAĆ
MLEKO,
JAJKA,
SÓL I 2 ŁYŻKI ROZTOPIONEGO MASŁA.ZMIKSOWAĆ I ODSTAWIĆ NA OKOŁO 30 MINUT.PRZED SAMYM SMAŻENIEM DODAĆ DO CIASTA
WODĘ, OKOŁO 1/2 SZKLANKI (CIASTO NIE MOŻE BYĆ ZA GĘSTE, BO BĘDZIE SIĘ CIĘŻKO ROZPROWADZAŁO PO PATELNI).ROZGRZAĆ PATELNIĘ I SMAŻYĆ NA MAŁEJ ILOŚCI MASŁA LUB
OLEJU ROŚLINNEGO.